+359 878 988 322 info@marmorclinic.com

Ортодонтското лечение

Модата се променя всеки сезон,но красивата усмивка е винаги на мода

Какво представлява ортодонтското лечение?

То се използва за коригиране на малоклузии като лоша захапка, струпване на зъби, изкривени или стърчащи зъби, проблеми в темпоро-мандибуларната става, дълбока или отворена захапка. Захапката и подредбата на зъбите, както може да се наследява, така и може да бъде в резултат от вредни навици при децата – спят с отворена уста, дишат през устата, смучат пръсти или други предмети, гризат нокти или имат неправилно гълтане, на които родителите не са обърнали съществено внимание или изобщо не подозират за тях. Ако тези навици не се отстранят навреме, се нарушава баланса на силите между мускулите на езика и лицето и това води до зъбно-челюстна деформация. Затова е важно първата среща с ортодонт да е в ранна детска възраст. Много от родителите научават едва на първия ортодонтски преглед за вредния навик на детето си и често вече има зъбно-челюстно отклонение.

Какви ортодонтски техники на лечение предлагаме?

Естетични брекети
Те имат красива форма и са почти невидими. Стоят като едно истиско шлифовано бижу.

Метални брекети
Системата„Алекзандър“ е разработена в Америка. Освен изключително ефективни, брекетите „Алекзандер“ са красиви и елегантни.

Функционални апарати

Готови снемаеми ортодонтски апарати от еластична пластмаса. Решава ортодонтския проблем на вашето дете до 4 часа дневно носене и през цялата нощ. Когато лечението започне рано, стоматологът може да направлява растежа на челюстите и постоянното съзъбие. При ранното лечение също така може да се регулира ширината на горна и долна зъбна редици и да се осигури достатъчно място за пробив на постоянните зъби и по този начин да се избегне нуждата от екстракция на постоянни зъби на покъсен етап. Може също така да се намали вероятността за струпване на постояннте зъби, да се коригира навика за смучене на палец, да бъдат елиминирани инфантилно преглъщане, говорни дефекти и други вредни навици. Ранното лечение може да опрости и улесни ортодонтското лечение както за пациента, така и за ортодонта.

Цени и етапи:

За да направим подробна консултация е необходимо да имате предварително запазен час. На това първо посещение се запознаваме с Вашите оплаквания и въпроси. Правим преглед и оценка на зъбното отклонение. Целта е в разговора помежду ни, да Ви запознаем с възможностите за коригиране на дефекта, подобряване на естетиката и постигането на правилна захапка.
В зависимост от степента на отклонението, от обема на ортодонтското лечение и системата която сме избрали, уточняваме цената на лечението. Тя включва цялото ортодонтско лечение с апаратите, които задържат резултата (ретайнери, шиниране и други).

Ако сте взели решение да се лекувате при нас е необходимо да си запишете час за второ посещение. Тогава се взимат отпечатъци от горна и долна челюст, правят се фото снимки на отклонението на пациента и се назначават рентгенови снимки. Обсъждаме лечебния план отново и отговаряме на въпроси, които са възникнали във Вас впоследствие.
От третото посещение започва редовното лечение.

Цена за метални брекети за горна и долна челюст – 3850лв
Цена за сапфирени брекети за горна и долна челюст – 4850лв

Често задавани въпроси от пациенти:

Кога да доведа детето си?– Децата на 8-9 години могат да бъдат преглеждани за ортодонтски проблеми. Колкото по-рано се започне лечение, толкова по-бързи и по-добри резултати се постигат.

Вредно ли е за зъбите ортодонтското лечение?– Не,при спазване на инструкциите за добра орална хигиена по време на лечение,няма никакви последствия върху здравината на зъбите.

Боли ли?– Не,има краткотраен дисконфорт в първата седмица и след това всичко отминава.

Колко време продължава?– Всичко зависи от възрастта на пациента и зъбно-челюстната деформация.

Защо да избера вашите брекети? – Брекетите , които използваме са малки и много елегантни.

Има ли ограничение във възрастта?– Не,всеки който пожелае да получи мечтаната усмивка,може да проведе лечение.

Каква е разликата,ако бях започнал като дете и сега като възрастен? –Резултатите които ще получите и в двата случая са еднакви. Една красива усмивка. Разликата се състои във времето в което се провежда лечението.

Свържете се още днес с нас на телефон ? 0878 988 322 за да запазите час за безплатна консултация!